Musikk på Majorstuen skole

Fra orkesterøvelse. Foto: Thea Gunnes

Musikk på Majorstuen skole har 150 elevplasser for elever fra 5. til 10. trinn. Elevene går i rene musikklasser og får inntil seks timer musikkundervisning integrert i skolehverdagen. Som elev ved Musikk på Majorstuen møter barn og unge Norges fremste profesjonelle pedagoger og utøver til opplæring i hovedinstrument, orkester/kammermusikk, akkompagnement, bruksklaver, kor og musikkteori.

Læringsutbytte
Musikk på Majorstuen gir talenter innen klassisk musikk de beste muligheter til utvikling på sitt
instrument både alene og i samspill med andre elever. Musikk i teori og praksis er et viktig fokusområde som gir våre elever verktøy for dypere musikkforståelse og -utfoldelse.

Musikk på Majorstuen gir elevene den kompetanse, ferdigheter og trygghet de trenger til å treffe sine valg om videre utdanningsretning og yrkesvalg.

Vi møter og blir kjent med barn og unge i noen av oppvekstens viktigste faser, og legger til rette for at hvert enkelt talent får den oppfølgingen han/hun har behov for til enhver tid. Våre dedikerte lærere og administrativt ansatte bygger trygge rammer for en inspirerende, krevende og disiplinert hverdag fylt til randen med talentutvikling.

Hvem kan søke?
Barn og unge som har gode musikalske ferdigheter og vil videreutvikle ditt talent i klassisk musikk. Aktuelle instrumenter er fiolin, bratsj, cello, kontrabass, fløyte, obo, klarinett, fagott, walthorn, trompet, trombone, tuba, klaver og sang. Vi har også noen få plasser på kirkeorgel, harpe og klassisk gitar.

Opptaksprøven består av

• å fremføre et musikkstykke med varighet 3-5 minutter (evt. utdrag av større verk)
  • bladspill (spille noter du ikke har sett på forhånd)

Opptak skjer på grunnlag av

• Ferdigheter på eget instrument
  • Musikalitet
  • Konsentrasjon og motivasjon

I tilknytning til opptaksprøven gjennomføres en samtale med søkeren og foresatte om motivasjon. Fagjury med faglærere og eksterne musikere fra profesjonelt musikkliv innstiller til Opptakskomiteen. Kvalifiserte elever tilbys plass ut fra ledige plasser på årstrinn og instrument.

Viktige datoer

• 15. desember - Søknadsskjema åpner
  • Tredje mandag i januar - Informasjonsmøte nye søkere
  • Siste lørdag i januar - Åpen dag
  • 15. februar - Søknadsfrist
  • Uke 10/11 - Opptaksprøver
  • Uke 12 - Svar til søkere
  • Uke 13 - Svarfrist på tilbud om plass
  • Siste mandag i mai - Informasjonsmøte elever og foresatte for neste skoleår

Søknadsfrist er årlig, 15. februar.