Hovedseksjon

Viktig informasjon - oppdatert 23.04.2020

Illustrasjonsfoto skolebygningen

Etter at skolene har vært stengt i nesten 6 uker, har regjeringen, byrådet i Oslo og helsemundighetene bestemt at elevene nå gradvis skal komme tilbake til skolen. Mandag 27. april åpner både skole og AKS igjen, for elever på 1.–4. trinn.

Skoledagen blir nok litt annerledes enn hva vi er vant til, men Utdanningsdirektoratet har, i samarbeid med Folkehelseinstituttet, utarbeidet veiledere som gir skolene den opplæringen de trenger får å starte opp. Og for at vi på best mulig måte kan veilede elevene og deres foresatte.
 
Veilederen påpeker tre forhold som er spesielt viktige i den nye skoledagen for å unngå
smitte:

1. Syke barn og ansatte skal ikke være på skole eller AKS - Elever og ansatte med luftveissymtomer eller sykdomsfølelse skal holde seg hjemme til de har vært symtomfrie i 1 døgn. Dersom elever bli syke på skolen, må de bli hentet så fort som mulig.

2. God hygiene og godt renhold - God hånd- og hostehygiene reduserer smitte. Skolene skal utarbeide rutiner for god hygiene, og elever og ansatte skal få opplæring. Skolene skal sikre tilstrekkelig såpe, håndsprit og papirhåndklær i klasserom og på toaletter.

Økt renhold med ekstra vask av dørhåndtak, gelendere, brytere og toaletter skal iverksettes. Utstyr skal holdes rent, og barna kan ikke ta med egne leker på skolen.

3. Redusert kontakt mellom personer - Avstanden er ikke så lett å regulere for de yngste, men det aller viktigste er å begrense antall nærkontakter ved å ha mindre grupper og faste ansatte til hver gruppe. Skole og AKS vil ha aktiviteter i samme gruppe.

På Majorstuen skole vil en gruppe på 1.-4. trinn bestå av 11- 14 barn (klassene deles i to), og barna vil sitte spredt i klasserommet. Gruppene vil begynne noe ulikt på skolen og benytte ulike innganger for å ungå trengsel. Halvparten av elevene vil starte på skolen kl. 8.30, og andre halvdel kl. 9.00. Informasjon om tidspunkter, oppmøtested og organisering av skoledagen vil bli sendt ut til hver av dere fra deres respektive kontaktlærere.

Foresatte kan følge barna til skoleporten, men om mulig unngå å følge inn i skolegården, for å gi best mulig plass til barna. Elevgrupper vil ha friminutt på ulik tid, og ha faste steder å være ute.

Små endriger i åpningtider på Aktivitetsskolen
Forskrifter med hjemmel i smittevernloven gir nå skolene midlertidig mulighet for noen avvik fra Opplæringsloven, dersom det er nødvendig. Det innebærer at skolene kan gjøre noen tilpasninger i forhold til undervisningstimer og åpningstid på AKS. For å ivareta smittevern, bemanningsnorm og differensiering av grupper, vil tilbudet på AKS midlertidig være åpent til kl. 16.00. Årsaken til dette er at AKS skal bemannes en halv time lenger om morgen for halvparten av elevgruppen. AKS ber om påmelding til morgenåpning, og sender ut eget skriv med informasjon til elever med plass på AKS.

Her kan dere se en informasjonsfilm om skolestart. Fint om dere ser denne sammen med barna.

Foresatte som ikke ønsker å sende barna sine på skolen fordi de for eksempel er engstelige, må melde fra til skoeln og må selv ivareta barnets opplæringsplikt.

Opplæring for elever på 5.-10. trinn
Elever på 5.–7. trinn og ungdomstrinnet skal fortsatt være hjemme og få undervisning hjemmefra. Regjeringen vil bruke de neste to ukene på å se an situasjonen, før videre tilbakeføring til skolen.

Lærerne og elever går gjennom ukeplan/dagsplan, og gjør avtaler om skolearbeid og innleveringer. Lærerne skal ha individuelle samtaler med elevene sine gjennom uken. Det er svært viktig at foresatte hjelper barna med å opprettholde gode dagsrutiner, og oppmuntrer til innsats i skolearbeidet i denne utfordrende tiden. Ta gjerne kontakt med lærere eller skolens ledelse dersom dere har spørsmål.

Majorstuen skole vil fortsatt kunne gi tilbud om tilsyn på skolen til elever under 12 år som har foresatte i kritiske samfunnsyrker, og til noen spesielt sårbare elever.

Ta kontakt på e-post postmottak@ude.oslo.kommune.no, eller gi beskjed til kontaktlærer.

Store arrangementer
Foreløpig er større arrangementer som 17. mai-feiring i skolegården og foreldremøter avlyst. Skolen vil komme tilbake med mere informasjon om avslutninger o.l. senere. 

______________________________________
Informasjon fra 08.04.2020

Osloskolene skal gradvis gjenåpnes i tråd med regjeringens plan. Fra 27. april skal skolene og Aktivitetsskolene åpnes for elever på 1.-4. trinn.

Det utarbeides nå nasjonale retningslinjer for nødvendige smitteverntiltak som skal iverksettes til oppstart.

Det er fremdeles uvisst når skolene åpner for 5.-10.trinn.

Fra 15. april vil alle elevene igjen få fjernundervisning fra lærerne sine. Lærerne vil gi ut informasjon om oppstart og planer for de første dagene.

Vi ber foresatte om fortsatt å være tett på barna i denne uvante opplæringssituasjonen.

______________________________________
Informasjon fra 26.03.2020

Regjeringen viderefører alle tiltak for å redusere smitten av koronaviruset ytterligere. Skolene blir derfor stengt til og med 13. april.

Så lenge skolene er stengt skal ikke lærerne føre formelt fravær, men foresatte må fotsatt melde inn sykefravær som vanlig. 

Elever under 12 år, som har foreldre med yrker innenfor samfunnskritiske områder og som trenger et tilbud om barnepass, vil fortsatt ha mulighet til dette. Se mer informasjon om dette under.

Det er viktig å opprettholde dagsplaner som starter til fastsatt tid, innehar varierte arbeidsøkter og som gir tid til pauser og lek. I tillegg har myndighetene skjerpet anbefalingene om avstand. Nå bør vi ikke være mer enn fem personer i samme gruppe, og vi bør ha minst to meter avstand innendørs. Dette gjelder selvfølgelig også i skoletilbudet vi har for elever som har denne rettigheten.

Utdanningsetaten ber oss formidle at barn som ikke er i skoletilbudet må oppholde seg andre steder enn i skolegården nå. Alt dette for at vi forhåpentlig raskere skal få det normalt igjen! I mellomtiden må vi prøve å være kreative og finne gode måter å være sosiale på.

Eksamen avlyst
Som følge av coronautbruddet, velger regjeringen å avlyse både skriftlige og muntlig eksamen for elever på 10. trinn. Lærere på ungdomstrinnet prioriterer nå å sikre vurderingsgrunnlag for å sette standpunkt, og elevene vil få vitnemål selv om det ikke blir eksamen. 

 

______________________________________
Informasjon fra 16.03.2020

Vi må alle prøve å finne løsninger i en hverdag som plutselig ble så annerledes! Myndighetenes råd er å holde seg mest mulig hjemme sammen med egen familie for å begrense koronasmitten. Det å være inne og hjemme med barn i ulike aldre, og samtidig ha hjemmekontor, kan fort bli utfordrende for noen og enhver.

Det å bli enige med barna om rutiner og dagsplaner er en god hjelp. Dagsplanen bør inneholde arbeidsøkter med skolearbeid og pauser, med lek og litt fysisk moro. Følg planene fra lærerne så langt det lar seg gjøre!

Skoletilbud
For at Majorstuen skole skal få oversikt og tilrettelegge for sine elever som har rett på skole- og AKS-tilbud 

Se PDF for mer informasjon fra ledelsen om hvordan melde skolen. 

Vilkårene for å få tilbud om å være på skolen er:

  1. Begge foresatte (til barn under 12 år) må samtidig være pålagt, av arbeidsgiver innen de nevnte samfunnskritiske funksjonene, å møte på jobb i skoletiden.
  2. Dersom noen i husstanden er pålagt hjemmekarantene kan ikke eleven være på skolen. 

Skolen vil ha dokumentasjon fra arbeidsgiver.

______________________________________
Informasjon fra 13.03.2020

Elever under 12 år, som har foreldre med yrker innenfor samfunnskritiske områder (se liste nederst i saken) og som trenger et tilbud om barnepass, kan få komme på skolen. Skolen har laget et lokalt tilbud for disse elevene, innenfor vanlig åpningstid på Aktivitetsskolen samt tilbud om skolearbeid fra kl. 8.30 –13.30. Barna dette gjelder møter opp i inngang C innen kl. 8.30.

Alle elever har krav på opplæring hjemme, og vil få dette i digitale løsninger. Dere vil få mer konkret informasjon fra lærerne om de ulike løsningene som tas i bruk. Lærerne vil legge ut dagsplaner og oppgaver som skal leveres inn hver dag, og lærerne vil være tilgjengelige digitalt for hjelp og spørsmål.

På grunn av stor pågang på både Showbie og Skoleplattform Oslo (Its og skolemelding), vil det vær noe treghet og utilgjengelighet i dag, fredag. Vi regner med at dette løser seg i løpet av helgen, og at dere vil motta informasjon og oppgaver etter hvert. 

En typisk dag vil bestå av oppgaver elevene vanligvis har den dagen. Elever med spesialundervisning vil få tilpasninger og alternative oppgaver etter behov. Undervisningen er obligatorisk, så dersom barnet er syk eller av andre årsaker ikke får gjort skolearbeid, meldes dette til kontaktlærer. 

Spørsmål om undervisning kan rettes til lærere på trinnet. Spørsmål utover dette kan rettes til ledelsen på skolen. Skolen kan ikke ta i mot besøk i denne perioden, men skolens kontortelefon er bemannet fra kl. 9.00 – 11.00.

Vi minner om viktigheten av å begrense kontakten med større grupper. Like fullt er det viktig å ta vare på hverandre!

Vi vil oppdatere informasjonen her på skolens nettside så snart vi har ny informasjon.

Se også felles informasjon fra Osloskolen ved å følge denne lenken, eller trykk på det oransje feltet øverst på forsiden.

Med ønske om greie dager!

Hilsen
Anette Reme
fungerende rektor

Meld fra om smitte!

Skolen ber om at alle elever og ansatte melder fra til rektor (23 46 24 00) dersom man er smittet. På den måten kan vi i samarbeid med helsemyndighetene og gi informasjon til alle som har hatt nærkontakt med den som er smittet. Dette står det også mer om på UDAs nyhetsrom.

Utdanningsetatens nyhetsrom

 

Meld fra om smitte!

Skolen ber om at alle elever og ansatte melder fra til rektor (23 46 24 00) dersom man er smittet. På den måten kan vi i samarbeid med helsemyndighetene og gi informasjon til alle som har hatt nærkontakt med den som er smittet. Dette står det også mer om på UDAs nyhetsrom.

Utdanningsetatens nyhetsrom

Kritiske samfunnsfunksjonene

  • Styring og kriseledelse
  • Forsvar
  • Lov og orden
  • Helse og omsorg
  • Redningstjeneste
  • IKT-sikkerhet i sivil sektor
  • Natur og miljø
  • Forsyningssikkerhet
  • Vann og avløp
  • Finansielle tjenester
  • Kraftforsyning
  • Elektroniske kommunikasjonstjenester
  • Transport
  • Satelittbaserte tjenester
  • Apotekene

Helsedirektoratet opplyser at det er opp til den ekeltes arbeidsgiver å vurdere om deres ansatte har arbeid som anses som samfunnskritisk.