Koronaverter på Maja

Jasmina sprayer elevene med antibac på vei inn igjen fra friminutt.

"Hei, vil du ha litt antibac?" Det er Jasmina som møter elevene med en sprayflaske antibac og rene munnbind, i inngangsdøren til skolen. Øynene hennes avslører at det også er et stort smil bak munnbindet hennes. 

Siden 19. april har hun og hennes to kollegaer, Aleksander og Evald, vært koronaverter på skolen vår. De er alle tre på engasjement fra Oslo kommune, og skal være på Majorstuen skole fram til skolen slutter i juni.

Koronavertene skal hjelpe både barn og voksne på Majorstuen skole til å huske smittevernreglene, men  skal også kunne svare på generelle spørsmål om Covid-19. Både Evald, Aleksander og Jasmina vil også være synlige ute i friminuttene, hvor de skal passe på at alle holder god avstand og ikke danner klikker. I tillegg til å passe litt ekstra godt på smittevernregler, går koronavertene rundt i bygget og tørker av dørhåndtak, tømmer søppelposer og etterfyller dispensere med antibac i klasserommene. De kan også hjelpe til med generell tilrettelegging av rom og områder i forbindelse med endringer i nasjonale og kommunale smittevernregler. Vertene bruker refleksvest slik at de er godt synlige.

Koronavertene melder om at både elever og ansatte er blide og forståelsesfulle når det kommer til å vise hensyn. "Noen var nok litt overrasket og skeptiske til oss de første dagene, men nå har det gått seg mer til", sier de.

Alle vi på Majorstuen skole er veldig glade for å ha alle tre med på "laget".