Det er klart for innsøking til videregående skole

Elever som jobber med PC

Vigo.no er innsøkingsverktøyet til videregående skoler i landets fylkeskommuner og i Oslo kommune.

Søknadsfrist:
1. februar - for søkere til inntak med fortinnsrett eller minoritetsspråklige søkere til individuell behandling.
1. mars - for ordinært inntak.
Etter disse datoene vil det ikke være mulig å registrere eller endre søknader.

Her finner du brukerveiledning for å søke videregående skole.

Elevene skal ha mottatt PIN-koder fra Skattetaten. MinID brukes ved innsøking til videregående skole. Elever som allerede er brukere av MinID vil ikke få brev fra Skatteetaten. Dersom de trenger nye PIN-koder, må de selv bestille dette fra Skatteetaten.

Vi gjør oppmerksom på at når du logger inn på vigo.no for å søke, kreves det 4 siffer i Postnr (under seksjon 2 Personalia) for å komme videre.

Dette gjelder kun når man bruker Internet Explorer som nettleser, ikke f.eks. Google Chrome. Dette innebærer at søkere fra Oslo med postnummer som begynner på 0 (null) kan få følgende beskjed: "Postnummer må være 4 tall". For å komme videre må søkeren da skrive inn 0 (null) selv som første siffer i postnummeret. Dataleverandøren jobber med å løse å problemet slik at dette ikke skal være nødvendig, men inntil videre er altså løsningen å legge inn 0 selv.

Så snart elevene har mottatt PIN-koder fra Skatteetaten, oppfordres de til å opprette en bruker på vigo.no