Hei!-kampanje

Illustrasjon. Hei!

Lang tid med korona og nedstengning av samfunnet har ført til mer ensomhet blant unge, og mer enn på lenge har vi behov for å bli møtt og sett av hverandre. Et Hei! er en av de enkleste måtene å møte hverandre på. Derfor kjører elevrådet nå en Hei-kampanje, hvor målet er å løfte blikket og se menneskene rundt oss.

 

Etter en tid hvor vi ikke har fått hilst på hverandre på samme måte som før, oppfordrer vi nå alle til å trene opp hilsemuskelen igjen. Et Hei! kan nemlig være starten på et nytt vennskap eller en god prat. Det kan også være en påminnelse til noen om at de ikke er alene. Et Hei! fra en medelev kan være forskjellen på om man føler seg inkludert, eller ekskludert. At vi er her for hverandre – når vi trenger det. Et Hei! kan bety forskjellen på en god og en dårlig dag, for den du møter. Å si Hei! kan kreve litt mot, men det kan faktisk forandre dagen til noen.

 

Er du en som sier hei?
Øv deg på å si Hei! igjen. Til både de du kjenner, og ikke kjenner. Det kan være i skolegården, på butikken, på trening eller hvor som helst ellers hvor du møter mennesker. 

 

Hei, på forskjellige språk

A shalom alaikum (Arabisk)
Dobri den (Bulgaria)
Salut (Frankrike)
Hei (Norge)
Hej (Dansk)
Hej (Sverige)
Hola (Spania)
Hi (England)
Hello (USA)
Salam (Arabisk)
Oliotia (Uganda)
Komosta ka (Tagalog - Filippinene)
Merhaba (Tyrkia)
Sawàt dii (Thailand)
Ciao (Italia)
Mirdita (Kosovo)
Mingalarba (Burma)
Chàu (Spania)
Jassou (Hellas)
Privet Привет  (Ukrainsk)
Ni hao (Kinesisk)
Salam (Elfenbenskysten)
Salam (Marokko)
Ĉao (Serbia)
Labas (Litauen)
Bom dia (Brasil)
Čau (Kroatia)
Mirdita (Albania)