– Vi er her for dere

Helsesykepleiere ved Majorstuen skole Thea og Lill Ann

Hver dag er det åpen dør hos Thea og Lill Ann. Terskelen for å komme og ta en prat er lav, og her kan elever snakke om alt de har behov for. Koronasituasjonen har gjort at det kan være flere som har behov for å snakke. 

Savn
– Særlig de eldre elevene har fått kjenne på kroppen at ting ikke er som vanlig. Flere savner fritidsaktiviter, kjenner på ensomhet og synes lite om at de må ha hjemmeskole, sier Thea.

Hun har ansvaret for elever fra 7.–10. trinn, mens Lill Ann har ansvaret for elever på 1.– 6. trinn. 

De to har mange besøk av elever, men de tenker begge at enda flere kan ha behov for en prat. 

– Hos oss kan elevene prate om hva som helst. Det kan være små og store utfordringer de trenger å få snakket med voksne om, sier Lill Ann. 

Gjør godt
Tema som blir tatt opp hos de to helsesykepleierne våre er blant annet følelser, vennskap, kropp, pubertet, sex, legning, forelskelse, hjemmesituasjon og vonde og gode hemmeligheter. 

– Vi har tahshetsplikt og elevene kan snakke med oss om alt. Vi opplever ofte at elevene synes det gjør godt å få snakket ut om vanskelige ting. Det er ikke alle problemer som kan løses, men en god prat kan være nok til at man ser litt lysere på ting, sier Thea. 

Kontorene til helsesykepleierne ligger i 1. etasje i D-oppgangen og er åpent hele skoledagen. Thea er på skolen hele uka, mens Lill Ann er på skolen fra mandag til og med torsdag. 

Helsesykepleierne kan også treffes på telefon. Thea: 90695362 og Lill Ann: 90400704. Telefonene er åpne i skoletiden.